Venocaps - NL
Diastop NL

ZWANGERSCHAPSMISSELIJKHEID?

29 maart 2019

Bent u zwanger en heeft u last van misselijkheid en overgeven? Maakt u zich geen zorgen: dit geldt voor bijna 80% van de vrouwen. Vanwaar komt die misselijkheid? En wat doet u eraan? Dankzij gember zijn deze spijsverteringsproblemen binnenkort slechts een nare herinnering!

Zwangerschapsmisselijkheid?

Vaak spreken we over ochtendmisselijkheid, hoewel dit ongemak op elk moment van de dag kan voorvallen. Meestal start de misselijkheid tussen de 4e en 6e week van de zwangerschap en houdt ze op na de 3e maand. Jammer genoeg geldt dat niet voor alle vrouwen: bij sommigen duurt deze misselijkheid heel de zwangerschap.

Waarom misselijkheid?

Volgens specialisten zijn er meerdere factoren verantwoordelijk: lichamelijke veranderingen, grotere hoeveelheid van bepaalde hormonen, grotere gevoeligheid voor geuren, stress omwille van de zwangerschap enz. Hoewel de misselijkheid meestal onschadelijk is voor de moeder en het kind, is ze vaak hinderlijk en kan ze het welzijn en de dagelijkse activiteiten verstoren.

Gember: uw bondgenoot voor een goede spijsvertering

De gemberwortel wordt in verschillende traditionele geneeswijzen al lang gebruikt als anti-emeticum (middel tegen braken). Ook vandaag nog wordt gember gebruikt om misselijkheid te verlichten: tijdens de zwangerschap, bij reisziekte en spijsverteringsongemakken.

In 1999 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie het gebruik van de wortelstok van gember erkend als middel tegen misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap en bovendien de veiligheid, zowel voor de moeder als voor de foetus, bevestigd. Gember veroorzaakt geen enkel ongewenst effect en kan daarom vanaf het begin van de zwangerschap ingenomen worden om misselijkheid te bestrijden.

Gember, jawel... maar in welke vorm?

Enkel gember in uw gerechten toevoegen is niet voldoende om te kunnen genieten van zijn voordelen, het is wellicht beter om de voorkeur te geven aan de tabletten die verkocht worden in de apotheek. Voor een optimale doeltreffendheid is het belangrijk dat u enkel tabletten neemt met gestandaardiseerd gemberextract, een waarborg voor de kwaliteit en doeltreffendheid van het product.

Echter zijn niet alle extracten gelijk en niet allemaal toegestaan tijdens de zwangerschap. Inderdaad naargelang de extractiemethode kunnen de samenstelling en de toxiciteit variëren. Studies hebben aangetoond dat het voor een optimale werking aangeraden is om het equivalent van 1.000 mg gemberpoeder per dag in te nemen.

Aarzel niet om raad te vragen aan uw arts of apotheker bij twijfel over de concentratie van een product op basis van gember.

U heeft nu alle troeven in handen om volop te genieten van deze 9 maanden geluk, zonder last van zwangerschapsmisselijkheid!